Ziua internațională a bărbatului, sărbătorită pe 19 noiembrie5Foto© realitatea.net

Ziua internațională a bărbatului, sărbătorită pe 19 noiembrie

, 5 știri, 13 vizualizări

Inițiatorul acestei zile, dr. Jerome Teelucksingh, din Trinidad & Tobago, sublinia faptul că ''marcarea Zilei internaționale a bărbaților face parte dintr-o revoluție globală a iubirii'', fiind sărbătorită de toate categoriile sociale, scrie Agerpres.

Începând cu anul 1999, sunt organizate în acest sens slujbe religioase, manifestări, seminarii publice, forumuri, conferințe, festivaluri sau strângeri de fonduri în scopuri caritabile, activități școlare sau discursuri publice în instituții. Este, deopotrivă, o bună oportunitate pentru a le mulțumi celor care-și dedică viața în sprijinul comunității.

La nivel internațional au existat inițiative de marcare a unei astfel de zile încă din anii '60 ai secolului trecut, în luna februarie. Canada, Franța, SUA, Columbia, Rusia, China au încercat instituirea unei astfel de zile la nivel național. Cotidianul New York Times relata, la 24 februarie 1969, despre încercări de instituire din partea unor grupuri de bărbați a zilei internaționale a bărbatului la data de 23 februarie, drept un echivalent al zilei internaționale a femeii, marcată pentru prima dată în 1909, potrivit internationalmensday.com.