Armata rusa, un butoi cu pulbere pentru Vladimir Putin: Soldatii trimisi in razboiul din Ucraina, acuzatii dure - Apel disperat2Foto1Video© stirileprotv.ro

Armata rusa, un butoi cu pulbere pentru Vladimir Putin: Soldatii trimisi in razboiul din Ucraina, acuzatii dure - Apel disperat

, 4 știri, 189 vizualizări

Membrii unei unități de asalt rusești recent formate își acuză comandanții că au desfășurat trupe pentru a-i împiedica să se retragă și i-au amenințat cu moartea după ce au suferit pierderi „uriașe” în estul Ucrainei, potrivit The Guardian.

Într-un videoclip adresat președintelui Vladimir Putin, un grup de aproximativ două duzini de bărbați în uniformă militară spun că sunt rămășițele Storm, o unitate din cadrul Ministerului Apărării.

„Am stat sub foc deschis de mortiere și artilerie timp de 14 zile”, spune Alexander Gorin, un soldat rus, în apelul care a apărut pentru prima dată vineri pe canalele rusești Telegram. „Am suferit pierderi uriașe. Treizeci și patru de persoane au fost rănite și 22 au murit, inclusiv comandantul nostru”.