Care sunt beneficiile nete ale integrării României în UE4Foto© puterea.ro

Care sunt beneficiile nete ale integrării României în UE

, 9 știri, 6 vizualizări

Duminică vor avea loc alegerile europarlamentare. Alegerile sunt despre viitorul Uniunii Europene și al României. Modelul social european trebuie îmbunătățit, valorile precum bunăstarea, stabilitatea și competitivitatea trebuie consolidate.

Partidul Social Democrat (PSD) a avut un rol crucial în două momente esențiale pentru România perioadei post-Revoluție: aderarea la Uniunea Europeană (UE) și la NATO. Aceste evenimente au avut un impact profund asupra economiei și societății românești, contribuind la creșterea economică și bunăstarea generală a țării.

Aderarea la UE a adus numeroase beneficii, printre care se numără deschiderea către piețe și oportunități noi, care au stimulat creșterea economică și au consolidat stabilitatea financiară. Fără această integrare, România ar fi avut o performanță economică mult mai modestă, cu un Produs Intern Brut (PIB), investiții, locuri de muncă și venituri considerabil mai mici. De asemenea, aderarea la UE a contribuit la convergența economică și a oferit perspective bune în cadrul comunității europene, sprijinind dezvoltarea infrastructurii și a altor sectoare cheie.