Ministerul de Finante vinde de luni titluri Tezaur, cu dobânzi neimpozabile de până la 7%2Foto© observatornews.ro

Ministerul de Finante vinde de luni titluri Tezaur, cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

, 6 știri, 21 vizualizări

”Începând de luni, 7 octombrie, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1,3 sau 5 ani, cu dobânzi anuale avantajoase de 5,85%, 6,60%, respectiv 7%. Cifrele înregistrate în cadrul edițiilor precedente confirmă atât interesul și încrederea românilor în programul de titluri de stat TEZAUR, cât și succesul acestui program: în cadrul celor 10 emisiuni derulate încă de la începutul anului 2024, peste 240.000 de persoane au investit, deja, peste 12 miliarde lei”, transmite vineri Ministerul Finanțelor.

Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În plus, un investitor are libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.