Ministrul Finanțelor modifică e-TVA după criticile din mediul de afaceri9Foto1Video© euractiv.ro

Ministrul Finanțelor modifică e-TVA după criticile din mediul de afaceri

, 28 știri, 17 vizualizări

Astfel, potrivit ministrului, s-a convenit abrogarea prevederilor referitoare la nota de justificare privind diferențele de TVA prevăzute la art. 6 din OUG 70/2024, prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru notele de diferențe TVA și înlocuirea notei justificative pentru diferențele de TVA cu notificarea de conformare adaptată modului e-TVA, prevăzut de art. 121, alin. (1) din Codul de Procedură Fiscală, prelungirea termenului pentru notificarea de conformare pentru diferențele de TVA până la data de 25 a lunii următoare pentru luna precedentă și revizuirea cuantumului amenzilor.

"Revin cu noutăți pe tema decontului de TVA precompletat, instrument vital pentru combaterea evaziunii fiscale și atragerea sumelor real datorate la bugetul de stat consolidat. Înainte de toate, mă adresez tuturor experților contabili din țară, exprimând respectul meu pentru munca voastră și rolul esențial pe care îl aveți în ecosistemul financiar.

Mulțumesc celor care au transmis mesaje constructive pe această temă, vă asigur că am tratat cu atenție preocupările pe care mi le-ați semnalat.