Sinistrații din Galați au început să primească prima tranșă de bani de la Guvern3Foto© observatornews.ro

Sinistrații din Galați au început să primească prima tranșă de bani de la Guvern

, 5 știri, 0 vizualizări

„Un prim ajutor de urgență al Guvernului, în valoare de 10.000 de lei pentru fiecare gospodărie afectată de inundații, a început deja să fie acordat. Este vorba despre o primă tranșă de bani, realizându-se deja peste 1.200 de astfel de plăți. Acestea vor continua și zilele următoare, astfel încât în cel mai scurt timp oamenii să primească acest ajutor de la Guvern”, a scris, vineri, pe Facebook, Coste Fotea, potrivit News.ro.

Președintele CJ Galați a precizat că Guvernul a aprobat de urgență deblocarea acestor sume în valoare de aproape 55 milioane de lei, ca o primă tranșă de ajutor financiar către cei afectați de inundații până se finalizează evaluarea din teren a pagubelor.

„Plata se face prin intermediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Galați prin mandat poștal sau prin cont, însă cei mai mulți au optat pentru varianta cu mandat postal. Până acum, din datele furnizate de către autoritățile locale, au fost centralizate peste 4.200 de gospodării, la care vor ajunge banii, însă numărul celor care vor primi acești bani va fi mai mare, deoarece procesul de centralizare a datelor este încă în desfășurare”, a mai transmis Fotea.